Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Το χιονοδρομικό κέντρο «Αγριόλευκες» Πηλίου δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο του Βόλου το 1967. Από το 1997 τη διαχείρισή του έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Μαγνησίας (ΑΝΕΜ).
dsc_0072

Οι Αγριόλευκες, η κορυφή του χιονοδρομικού, φτάνει σε ύψος τα 1471 μέτρα. Διαθέτει δύο εναέριους αναβατήρες με μονό κάθισμα, ένα διθέσιο εναέριο αναβατήρα και δύο συρόμενους.

Υπάρχουν τρεις κύριες πίστες κατάβασης, πίστα για αρχάριους καθώς και πίστα δρόμου αντοχής. Όλες οι πίστες συνδέονται μεταξύ τους καθώς και με τους χώρους στάθμευσης του χιονοδρομικού.

dsc_0059

Διαθέτει σύγχρονο chalet, ιατρείο και μαγαζιά ενοικίασης εξοπλισμού για σκι. Είναι γενικά σε θέση να ικανοποιήσει τόσο μια παρέα φίλων για χειμερινά σπορ, όσο και μια οικογένεια για ξέγνοιαστο παιχνίδι στο χιόνι.

map-xionodromiko

Διαθέτει δύο εναέριους αναβατήρες με μονό κάθισμα, ένα διθέσιο εναέριο αναβατήρα και δύο συρόμενους. Υπάρχουν τρεις κύριες πίστες κατάβασης, πίστα για αρχάριους, καθώς και πίστα δρόμου αντοχής. Όλες οι πίστες συνδέονται μεταξύ τους. Το χιονοδρομικό βρίσκεται στο μέσο περίπου της απόστασης μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και βλέπει τόσο τον Παγασητικό κόλπο όσο και το Αιγαίο πέλαγος. Απέχει 27 χλμ. από το Βόλο, 12 χλμ. από την Πορταριά, 20 χλμ. από τη Ζαγορά και 2 χλμ. από τον ορεινό οικισμό Χάνια.